Trainingen

15181578_10210054540812817_8659718398402121487_n HV Beertje heeft als thuisbasis het sportcentrum Olympos (Uppsalalaan 3, Utrecht). Hier vinden onze trainingen elke dinsdag- en vrijdagavond plaats in vier verschillende trainingsgroepen. De enige uitzondering hierop geldt voor het mannencompetitieteam dat ook op donderdagavond traint in Sporthal Zuilen.

Trainingsgroepen
Beginners:
Heb je nog nooit een handbal aangeraakt maar lijkt het je wel een leuke sport? Of wel al gehandbald maar is het allemaal een beetje weggezakt? Dan is de beginnersgroep iets voor jou. Tijdens de trainingen worden de basisbeginselen en spelregels van handbal uitgelegd/opgefrist. De trainingstijden van de beginners wisselen rond februari met de tijden van de competitie vrouwen.

Gevorderden:
Zoals de naam al zegt is deze trainingsgroep voor gevorderde handballers. Nou hoef je niet op top niveau te hebben gehandbald maar je moet wel een aardig balletje kunnen gooien. Deze groep is ideaal voor mensen die doordeweeks in Utrecht willen trainen en in het weekend nog bij hun eigen vertrouwde club wedstrijden willen blijven spelen. Sinds seizoen 2017-2018 hebben we ervoor gekozen om de mannen en vrouwen gevorderden apart van elkaar te laten trainen. De mannen trainen daarom tegelijk met de mannen competitie en de dames met de dames competitiegroep.

Dames-competitie:
Deze trainingsgroep bestaat uit zowel het dames weekendcompetitie team en het dames midweekcompetitie team. Tijdens de trainingen wordt gefocust op het samenspel tussen de dames en daarnaast worden de trainingen aangepast op de behoeftes van de teams. Dit kunnen algemene technieken zijn, maar vaak ook punten die in de wedstrijden naar boven komen. Voor meer informatie over onze competitieteams zie het kopje Teams. De trainingstijden van de competitie vrouwen wisselt rond februari met die van de beginnersgroep.

Mannen-competitie:
Deze trainingsgroep bestaat uit het heren weekendcompetitie team. Op dinsdagen trainen de heren samen met de gevorderden en op donderdag trainen samen met HMS Heren 1. Voor meer informatie over het herenteam, zie Heren.

Trainingstijden
Beginners:
Dinsdag: 21:45 - 23.00 uur

Gevorderde dames:
Dinsdag: 20:30 - 21:45 uur

Gevorderde heren:
Dinsdag: 21.45 - 23.00 uur

Competitie-dames:
Dinsdag: 20.30 - 21.45 uur

Competitie-mannen:
Dinsdag: 21.45 - 23.00 uur
Donderdag: 21:00 - 22:30 uur in Sporthal Zuilen

Let op: Voor iedereen geldt dat ze ongeveer een kwartier voor het begin van de training aanwezig zijn om alvast warm te lopen.

Bijzondere trainingen
Elke laatste dinsdag van de maand spelen we met alle leden (zowel competitie als niet competitie) een intern toernooitje. Dit is gewoon op Olympos en we beginnen om 20:30, tot ongeveer 22:30. Daarnaast worden een paar keer per jaar de mannen van het herenteam en de hele gevorderden groep getraind door gasttrainers.

Lijkt het je leuk om een keer een mee te trainen om te kijken of Beertje wat voor jou is? Geen probleem, kom gezellig langs! Het is wel handig als je van tevoren even contact met ons opneemt zodat wij je aanvullende informatie kunnen toesturen en weten dat je langskomt.

Daarnaast is het natuurlijk overbodig om te melden dat er na iedere training een gezellige derde helft in het sportcafé plaatsvindt. We blijven natuurlijk allemaal studenten.